vineri, 3 februarie 2012

Istoric

Poveste de viata...
Ma numesc Radu-Stefan si am hotarat sa intru in viata parintilor mei dupa o lunga asteptare, pentru ca bucuria lor sa fie inzecita atunci cand le voi tipa prima oara in urechi...si ziua aceea a fost 11 decembrie 2009. Asa aratam eu atunci...

Timpul a trecut, m-am bucurat de prima aniversare si incepeam sa descoper lumea din jurul meu. Toata ziua chicoteam, faceam mici prostioare si eram desigur, adevarata comoara a parintilor mei. Asa aratam la un anisor...



Primul an de griji si emotii pentru parinti trecuse si iata ca ma indreptam spre al doilea...



...care daca stiam cum va fi sau ce tragedii aduce as fi facut ceva...ceva ce sa le arate parintilor ca boala incepea sa se cuibareasca in sufletelul meu si poate alta era soarta mea acum...dar din pacate exista o parte din destin pe care nu o putem influenta. Petrecerea pentru cei doi anisori ai mei fusese amanata pentru o alta data calendaristica... Asa aratam la doi anisori...

Pana acum a fost POVESTE...de aici incolo totul e COSMAR.
Totul a inceput pe 22 decembrie 2011 cand am fost internat pe un diagnostic de hernie inghinala dreapta si dupa multe peripetii s-a hotarat a se interveni chirurgical in ziua de 13 ianuarie 2012. Parintii au primit primul soc: sarcom cu celule mici albastre cu indice mitotic ridicat iar testele de imunohistochimie orienteaza diagnosticul spre o tumora cu celule mici rotunde polifenotipica. Dupa mai bine de trei saptamani nu aveam un diagnostic cert pentru ca sistemul medical romanesc este dezastruos si deficitar.
Azi, 7 februarie 2012, am primit un prim raspuns din Germania: diagnostic sarcom Ewing extraosos, urmand a fi completat de rezultatele de biologie moleculara.
Parintii nu isi revin din primul soc ca le incaseaza succesiv pe celelalte: lipsa unor citostatice din protocolul pe boala, incapacitatea sistemului medical de a face schema completa de tratament (radioterapie), etc.
Printre altele, parintii au inteles ca in viata nu e important sa ai carti bune ci sa le joci bine pe cele pe care le ai, dar pentru asta avem nevoie de fiecare dintre voi.
Asa arat eu acum...


Stiu, sunt complet schimbat...dar mi-am propus sa recuperez ce am pierdut, mi-am propus si VREAU sa traiesc, dar pentru reusita mea am nevoie de voi, pentru ca salvarea mea e undeva la una din clinicile din Franta, Austria sau Germania si depinde de suma de 150.000 euro.
Putinul fiecaruia dintre voi inseamna mult pentru mine, iar cu cat strangem mai repede acesti bani cu atat mai mult am sanse la viata. Salvarea mea sta in mainile voastre.
Sunt sigur ca parintii vor gasi o cale prin care sa va multumeasca din suflet pentru tot sprijinul acordat. Si tot la fel de sigur sunt ca voi avea ocazia sa-mi aniversez ziua cand voi implini trei anisori si-o sa va trimit un zambet tuturor.


DOAMNE AJUTA!

















46 de comentarii:

  1. Ne pare rău! Cuvintele nu sunt suficiente pentru a descrie sentimentele noastre! Postează te rog un nr de cont în euro.
    Doamne ajută! Mihai şi Mia

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa va intareasca Dumnezeu ,rugati-va la Sf Nectarie vindecator de cancer

    RăspundețiȘtergere
  3. DUMNEZEU SA VA INTAREASCA,SA IL TINA CAT MAI DEPARTE DE NECAZ PE COPIL, NU E MOMENTUL SA RENUNTAM SA NE PIERDEM SPERANTA,ACEST FRUMOS INGERAS VA TRAI AICI PE PAMANT LANGA AI LUI PARINTI,O RUGACIUNE SI UN BANUT PENTRU SANATATEA TA MIC INGERAS,SI ,,LA MAI MULTI ANI SA TRAIESTI''

    RăspundețiȘtergere
  4. Hello Gina and Marcel,
    I heard from Denisa what happened with Radu, what a terrible nightmare!!! I think al lot about you last time, I hope you can find the power to fight...
    Is it maybe possible to translate the site in English so I can send it to my friends here in Holland.

    Loves from Marije (friend of Denisa from Holland)

    RăspundețiȘtergere
  5. hello Marije

    I will translate this in shortly time.

    thanks from our hearts

    RăspundețiȘtergere
  6. Un numar de cont va rog. Am si eu un ingeras ca al vostru si ma dosre sufletul de ce am citit si vazut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. buna ziua,
      numerele de cont se afla in dreapta povestii noastre.

      Ștergere
  7. Alice ,eu sunt sigura ca toate se vor termina cu bine!
    Iti promit ca fostii tai colegi din Iasi vor da o mana de ajutor!
    Cristina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt absolut convinsa ca tot acest cosmar se va sfarsi.

      Ștergere
  8. Suntem alaturi de voi si vom contribui si noi la insanatosirea lui Raducu. Un Doamne-ajuta din suflet din partea Mariei si a lui Augustin.

    RăspundețiȘtergere
  9. Suntem alaturi de voi si vom face tot ce ne sta in putinta ca lucrurile sa mearga pe calea cea dreapta.

    RăspundețiȘtergere
  10. ma numesc roman oana si am fost colegi de generatie cu tine(eu si sotul meu,roman marius).am trecut prin clipe de cosmar similare acum doi ani cu fetita noastra.nici uncuvant frumos nu poate alina frica si durerea voastra.vreau doar sa va intreb daca ati facut demersuri pt formularul E112 care va asigura tratament,interventii si toate cele necesare insanatosirii ingerasului vostru.formularul presupune ca el va beneficia de ele pe cheltuiala statului intr-o clinica din europa.noi asa am rezolvat problema fetitei noastre.contacteaza-ma pe mariusoana_mariusoana@yahoo.com sau nr tel 0762274551.te astept sa te ajut cu drag,pt simplul fapt ca mie mi-a trimis bunul D-zeu puterea sa trec peste greutati.am inclusiv adrese si persoane de contact in cateva spitale mari din Europa.suntem 100 % alaturi de voi.Doamne ajuta si fiti tari

    RăspundețiȘtergere
  11. sa stii ca in italia s-ar putea sa fie mai ieftin noi asa am patit.am verificat mai multe variante.nu se pune problema de calitatea serviciilor.noi am crezut ca am ajuns in alta lume,dupa experientele nefaste din spitalele noastre(am fost in iasi, cluj si tg mures).curaj!oana roman

    RăspundețiȘtergere
  12. De la o colega de-a mea, medic pediatru in SUA:

    St.Jude Children's Research Hospital.Memphis,TN.They treat children with cancer from US and around the world.They help with treatment costs, transportation and local living expenses during treatment for the patient and one family member.

    Linkul aici:

    http://www.stjude.org/stjude/v/index.jsp?vgnextoid=174c061585f70110VgnVCM1000001e0215acRCRD&vgnextchannel=bc4fbfe82e118010VgnVCM1000000e2015acRCRD

    Luati legatura cu ei cat de repede. Voi reveni sa va las emailul colegei mele.

    RăspundețiȘtergere
  13. Suntem cu tot sufletul alaturi de voi si vom contribui cu tot ce se poate pentru ca Raducu sa fie bine. Un Doamne ajuta din tot sufletul si multa putere sa va dea Dumnezeu ca sa treceti peste aceasta grea incercare. Cu mare drag, finutii Stef, Ana si Cornel!

    RăspundețiȘtergere
  14. http://salvarlavidadestefan.blogspot.com/
    Doamne ajuta!
    Am tradus blogul vostru, o parte din el, in spaniola si o sa-l public peste tot...caut publicatii romanesti de-aici din Spania, ziare pentru romani si o sa fac cumva sa apara si acolo anuntul.
    Sanatate pentru Raducu si sa nu va pierdeti speranta nicio clipa, o sa se sfarseasca cu bine cosmaru´ asta prin care niciun om nu merita sa treaca!
    Toate cele bune va doresc, sanatate si sa va intareasca Dumnezeu, sa va dea forte sa treceti peste asta...toti suntem alaturi de Raducu si sunt convinsa c-o sa fie bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma inveti si pe mine cum sa l public ,as vrea sa l traduc in italiana!!Dumnezeu sa va intareasca sa puteti sa va salvati copilul!!!

      Ștergere
    2. Mult curaj si sa nu va pierdeti nici o clipa speranta. Raducu e el insusi un ingeras care va fi ocrotit de Dumnezeu>
      Multa putere in continuare si cu singuranta fiecare dintre noi vom contribui cu tot ce este necesar ca acest cosmar sa ia sfarsit cat mai curand.
      Dumnezeu sa va ajute si ne rugam in fiecare clipa pt voi ..........
      Va asiguram de tot sprijinul nostru si nu uitati ca nu sunteti singuri...
      Mult curaj si speranta.

      Ștergere
  15. Buna ziua,
    Nu aveti un cont unde sa putem dona bani? Credeti-ma ca m-a impresionat povestea dvs pana la lacrimi pt ca si eu sunt mama unui baietel de un an, Slava Domnului sanatos! Ii doresc insanatosire grabnica baiatului

    RăspundețiȘtergere
  16. Salut Maricel,
    te stiu puternic si trebuie sa ramai asa.Radu Stefan se va face bine,si fostii colegii din Valeo Pitesti te sustin.
    Doru Rosca

    RăspundețiȘtergere
  17. SARCOM EWING OPERAT
    FIUL IN VARSTA DE 13 ANI A FOST OPERAT DE TUMOARE IN URMA CU 3 ANI IN ITALIA LA INSTITUTUL ORTOPEDIC RIZZOLLI DIN BOLOGNA ITALIA CU SUCCES INAINTE DE OPERATIE A FACUT 6 CURE DE CHIMOTERAPIE IAR DUPA OPERATIE 7.I-SA EXTIRPAT FEMURUL GENUNCHELE SI JUMATE DIN TIBIE IN LOCUL LOR FIIND O PROTEZA DE CRESTERE.IN PREZENT SE SIMTE FOARTE BINE PENTRU CEI CU CAZURI ASEMANATOARE VA STAU LA DISPOZITIE PENTRU RELATII CU MARE PLACERE TEL 0745.541323.

    RăspundețiȘtergere
  18. Buna. Va scriu din State. Ma intrebam daca aveti si un cont in dolari sau cel putin un cont in care as putea efectua transferul de aici.
    Desi sunt emotionata pana la lacrimi de povestea ta, pui, lacrimile nimanui nu il vor face bine. Din pacate, banii isi vor spune cuvantul in cazul asta.
    Astept raspunsul. Aveti grija unul de celalalt.

    RăspundețiȘtergere
  19. Doamne Ajuta!
    Publicati un cont in valuta...cu bunavointa, din putinul fiecaruia, sa puteti sustine tratamentul in cauza! Maxima sanatate PuiuTzului !

    RăspundețiȘtergere
  20. Ne rugam pentru puiutul vostru si suntem siguri ca se va face bine! Bianca si Marius Raica

    RăspundețiȘtergere
  21. Sa va dea dumnezeu puterea sa treceti peste aceasta mare nenorocire si ii doresc ingerasului insanatosire grabnica !

    RăspundețiȘtergere
  22. (Ro) Aveti incredere si ramaneti optimisti! Ne rugam ca Raducu sa se faca bine! Va scriu din Chicago si as vrea sa va pot fi de ajutor. Eu sunt nepoata Constantei Furnica si de la ea am aflat de Raducu. As vrea sa pot raspandi si aici stirile dar ma intrebam daca e vreo posibilitate sa deschideti un cont in dolari. Altfel, as putea sa gasesc alta metoda in a strange banii si sa ii trimit in Ro. Emailul meu este if_it_only@yahoo.com. Elena si Jim Chapko.

    RăspundețiȘtergere
  23. Alice vreau sa fii puternica asa cum te stiu eu si nu uita...acum cativa ani ti-am spus ca vei ramane insarcinata si ai ramas...acum simt ca puiul vostru se va face bine si ma rog la Dumnezeu pentru el sa se insanatoseasca si pentru voi sa fiti puternici in aceasta perioada grea a vietii voastre.Suntem alaturi de voi.Multa sanatate!Daca ai nevoie de mine, oricum si oriunde sa stii ca sunt aici.Iata un nr de tel de-al meu 0740617049, unde ma poti gasi la orice ora de ai nevoie de orice, chiar si de o prietena cu care sa vorbesti.Adriana Szm....Brasov.

    RăspundețiȘtergere
  24. Va multumim tuturor pentru solidaritate. Am atasat si un nr de cont in dolari.
    Incurajarile voastre cresc optimismul nostru. Dumnezeu nu ne va lasa!

    RăspundețiȘtergere
  25. Imi cere si CNP titular cont pentru a face transferul.Il puteti scrie sau trimite pe adresa de mail adrianaszm@yahoo.com Doamne ajuta! Adriana.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merge.si.fara,am.trimis.noi!

      Ștergere
    2. ai dreptate.nu era camp obligatoriu, insa era prea tarziu ca sa mai vad ca lipsea steluta rosie din dreptul CNP.Ma rog la Dumnezeu sa fie bine si....VA FI BINE.

      Ștergere
  26. Incercati sa discutati cu un operator de telefonie mobila, e mult mai usor sa donezi bani cu ajutorul SMS-ului, pentru cei care nu au cum sa ajunga la banca sau net. Suntem alaturi de voi! Fii tare, Raducu!

    RăspundețiȘtergere
  27. Povestea ta a ajuns si aici!

    http://www.buhusi.net/apel-umanitar-radu-stefan-chirica/

    Ma bucur mult de rezultatul analizelor din Germania. Fii tare si lupta in continuare! Chiar daca nu ne-am vazut de ziua ta la doi anisori, parintii mei mi-au promis ca vor face tot posibilul sa ne intalnim la cea de-a treia aniversare. Eu am incredere in ei si stiu ca asta vrea si Bunul Dumnezeu!
    Stefan (Bubu)

    RăspundețiȘtergere
  28. colegii tai te sustin alice.Alina

    RăspundețiȘtergere
  29. Am aflat la biserica unde merg de la părintele Vasile despre acest caz cutremurător. Am cunoscut-o şi pe bunica acestui îngeraş. Din puţinul nostru am ajutat cu foate puţin, dar odată ajunsă acasă gândul la suferinţa dumneavoastră nu a dispărut.
    Se spune că nevoia de a te ruga pentru cineva este dorinţa lui Dumnezeu de a milui acea persoană. Pentru că am simţit aceasta, am rugat prietenii mei de pe creştinortodox.ro să se roage pentru copilul dumneavoastră. Ştiu de la părintele că mama lui Radu este o femeie credincioasă.
    Noi am început de astăzi să citim Acatistul Maicii Domnului "Pantanassa" şi Acaticstul Sfântului Nectarie timp de 40 de zile.

    RăspundețiȘtergere
  30. multumim pentru gandurile frumoase si pentru sprijin.Situatia noastra e inca o dovada a faptului ca indiferent de cat de credincios esti, din fata lui Dumnezeu nu putem fugi. Este o incercare grea peste care trebuie sa trecem, Dumnezeu ne-a dat-o, tot el o sa ne scape de ea.
    Sunt convinsa.
    Mama lui Raducu.

    RăspundețiȘtergere
  31. Trebuie sa faceti tot posibilul pentru organizarea unui teledon, suma este foarte mare, plus trebuie sa depuneti si formularul E112 (parca) la stat, e posibil sa se intample o minune, chiar daca e de asteptat, cunosc un cuplu care au obtinut suma de 40 000 euro (atat le trebuia) cu acest formular.

    RăspundețiȘtergere
  32. Suntem alaturi de tine! Colegii Secareanu si Onica.

    RăspundețiȘtergere
  33. Incercati sa ma contactati urgent, la andreea@evenimento.ro sau la nr. de tel. 0745154029. Incerc sa va ajut pe mai multe cai, dar mai am nevoie de niste detalii. Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  34. Eu am vorbit aici ,in Florenta,la spitalul Mayer care e cunoscut in toata Europa ,cu cumnatul sefului meu ,care. E exact oncolog pediatru si a spus ca intr-adevar se poate opera si aici!Dar trebuie sa vedeti daca asigurarea de sanatate a lui Radu este valabila si in Italia!Ma mai interesez la consulat sa vad ce se poate face!Nu ati mai scris nimic de RAdu!sper ca sunteti bine!am facut si noi cunoscuta dramma voastra la aproximativ toti cunoscutii mei si o sa facem o donatie cand strang mai multi banuti! Ma gasiti pe facebook stefiuc Loredana Firenze

    RăspundețiȘtergere
  35. Colectiv inimos dintr-o firma din Bucuresti, am pus mana de la mana si am donat o mica suma pentru Raducu!. De la noi putin , de la Dumnezeu mai mult.Impreuna trebuie sa-i redam sansa la viata lui Radu!
    Dumenzeu sa te ocroteasca, Maica Domnului sa te tina de-o manuta, iar Ingerul Pazitor de cealalta manuta!
    Suntem alaturi de tine, ingeras mic!!!!

    RăspundețiȘtergere
  36. "Noua toate necazurile ne vin de la greseli, nu de la Dumnezeu. El numai le ingaduie si spala cu ele vinovatiile noastre. Oamenii insa tare greu pricep ca indreptarea prin necazuri dovedeste nu parasirea lui Dumnezeu, ci milostivirea lui. Ba chiar prin aceasta stim ca Dumnezeu are grija de noi daca vom avea necazuri. Fiind atotbun si atotintelept, ne poarta de grija si ne spala, cu milostivire, ori vrem, ori nu vrem, ori pricepem acum, ori vom intelege pe urma.
    ...
    Mai tare si mai duios de cum a chemat Iisus pe oameni, nu-i poate chema nimeni pe lume. Necazurile vietii insa, iau pe oameni mai aspru dintr-o alta parte, silindu-i sa-l caute pe Dumnezeu.
    ...
    Omul se roaga de Dumnezeu sa-l scape de necazuri si Dumnezeu se roaga de om sa-si schimbe purtarile. Socotiti acum, care de cine sa asculte mai intai?
    " Arsenie Boca, Cararea imparatiei

    Sf. Impartasanie, pocainta parintilor, postul, rugaciunea, maslul, ajutorul sfintilor (Sf. Nectarie e si la noi in tara!), toate vor aduce liniste in familia voastra.

    Doamne, fii bun si-i miluieste pe robii tai si le da lor credinta si dragoste in suflet si sanatate in trup, sa cunoasca calea Ta si sa faca in toate voia Ta.

    Doamne ajuta

    RăspundețiȘtergere
  37. Dumnezeu sa-l aiba in paza pe ingerasul vostru.Deschideti si un cont in franci elvetieni.Aici in Elvetia sunt foarte multi romani si majoritatea dintre noi avem copii si ne putem imagina prin ce treceti.Va doresc voua parintilor lui Raducu multa putere.Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  38. ii doresc lui Raducu multa sanatate, am trecut si eu printr-o operatie de cancer si stiu ce greu este. Ii doresc numai bine si incerc sa ajut cu ce pot, in primul rand voi distribui blog-ul si incerc sa depun si eu putin din ce am in contul dvs. Multa sanatate.

    RăspundețiȘtergere