luni, 21 mai 2012

Univ.Klinikum 5 Freiburg

Stiinta spune ca primele amintiri pe care le poate avea un copil sunt de la varsta de 4 ani. Ei bine, poate intre timp varsta a mai scazut, pentru ca eu vin si demontez aceste date. Cum? Prin faptul ca fiind supus de aceasta data- respectiv saptamana trecuta de luni pana vineri- la acea cura mai puternica de care va povesteam mai jos, mi-am adus aminte de faptul ca doar ACASA ma simt cel mai in siguranta si acolo nimeni nu imi face nimic, iar aceasta aducere aminte a fost determinata de starile de rau pe care le-am avut. Am vomitat zilnic in ciuda antiemeticelor care le-am primit iar varful a fost miercuri cand nici nu prea am vrut sa mananc si am adoptat tehnica pe care o aveam cand stateam in tara la spital: pe picioarele lui mami. Dar joi...m-am trezit la 7 si-am cerut "papa bun", asta ca sa recuperez ce am pierdut miercuri, pentru ca trebuie sa fiu puternic sa fiu invingator. Chiar luni cand am inceput cura a venit si dnul prof. dr si ne-a anuntat ca rezultatele de la ultimul RMN facut, sunt in favoarea mea pt ca....ce a fost pe piciorus a disparut, deci castig teren in lupta cu boala! Si e substantial!  A mai ramas doar formatiunea din burtica care la ultima biopsie s-a vazut ca era divizata in trei si redusa la mai bine de jumatate. Toate astea inseamna ca sunt pe drumul cel bun si in acest urcus sinuos al destinului vreau sa imi fiti aproape pt ca am nevoie de ganduri bune si incurajarile voastre. Iar la sfarsit, cand vom ajunge pe linia dreapta ne vom bucura de victorie impreuna. Chiar daca sunt atat de mic, trebuie sa aveti incredere in mine ca vom reusi, sunt un luptator bun, stiu sa conduc, iar cand ma poticnesc mami si tati au grija sa ma puna pe picioare din nou. Apropos, stiti cata sfecla rosie am mancat pana acum? MUUUUUUUUULTA tare, pt ca mami vrea sa ma tina din scurt cu analizele pentru a respecta timpul dintre curele de chimioterapie. Daca analizele saptamanale nu sunt in parametri, atunci se ia decizia sa se mai amane cura cu o saptamana sau doua pana ce maduva isi revine. Va mai povesteam eu ca aici dr nu recurg la injectii pt a porni maduva sa lucreze, totul este lasat sa se autoregleze, fara incarcare hepatica...slava Domnului imi ajung citostaticele. Mai iau un siropel antibiotic trei zile pe saptamana si zilnic cateva picaturi dintr-un siropel contra aftelor. Si atat.
Si mami imi ascunde prin mancare tot felul de chestii pe care le refuz chiar daca imi sunt necesare, ca sa fie sigura ca totusi inghit ceea ce trebuie, gen: sfecla rosie, tarata de grau, nuci, boabe de porumb, laptele praf, sparanghel si multe altele. Stiti ca nu mai mananc carne din februarie? Nu imi mai place, iar mami face tot felul de combinatii ca sa imi aduca in organism aportul zilnic de nutrienti. Probabil voi fi primul invingator lacto-vegetarian!
Ne apropiem de curele in care trebuie sa mergem in paralel cu radioterapia...inca se mai discuta cazul meu...e complicat de realizat din cauza pozitionarilor avute atat pe picior cat si in abdomen. Vor sa ia deciziile cat mai corecte si totodata sa faca radioterapie cu succes.Atitudinea dnului prof  a fost ca dupa ce a vazut rezultatele pozitive de la RMN sa se gandeasca la cum poate impiedica recidiva. Suntem la inceput de tratament si deja echipa medicala gandeste in perspectiva. Discutia asta le-a dat aripi parintilor si inca odata le-au intarit convingerea ca medicii de aici fac tot posibilul ca noi COPIII sa devenim ADULTI.
Ma gandeam intr-o zi, ca acest razboi nu este numai al meu si-al parintilor ci in egala masura si al doctorilor de aceea implicarea este maxima, reusita noastra este reusita lor. De fapt cred ca Dumnezeu face minuni prin mainile lor. Iar una dintre aceste minuni voi fi EU. EU acum copil la 2 ani si 5 luni, iar mai tarziu EU fiind ADULT, trecand prin minunata copilarie, mergand apoi la scoala..., adolescenta..., maturitatea..., ADULT si la urma un batranel.
Marti mergem sa repetam analizele si sa heparinizam cateterul. Speram sa fie totul in regula pt ca vreau sa merg in parc la copii, sa alerg dupa porumbei, si sa ma balacesc in fiecare ochi de apa care-l gasesc in calea mea. Daca asta ma face fericit, mami ma lasa sa fac ce vreau eu.
Va trimit bezele la toti!
Raducu

Ma pregatesc sa plec in parc...ma cara tati cu bicicleta...

 Ce fac eu c-un strop de apa...

Pana sa ne vina rezultatele la analize, m-am gandit sa-mi fac micul dejun!

Mami m-a invatat sa-mi spal farfuria dupa ce termin de mancat!

Iar cand totul e curat si eu satul, o servesc pe mami cu un ceai si stam de povestim!

Deja eram intrat in cura...

 Nu am uitat sa zambesc chiar daca boala te topeste...

Ma pregatesc sa va trimit discret...bezele...si un zambet!

Astept gandurile voastre bune! Sa ramanem impreuna pana la final!







5 comentarii:

  1. Ma bucur nespus sa aud ca aveti vesti bune despre Raducu si sper ca intr o zi sa pot sa va intalnesc iar si sa cunosc minunea de copil cu care va mandriti.Vad ca este bataios si razbatator ca si parintii lui.Va doresc ca toate asteptarile sa se indeplineasca cat mai curand. Carmen feodorov.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim din suflet ca va faceti timp sa ne povestiti si noua din cand in cand cate ceva despre Raducu si sa ne putem bucura impreuna ca lucrurile merg spre bine. Suntem convinsi ca victoria este aproape. Suntem tot timpul alaturi de voi, iar Raducu nu lipseste din rugaciunile noastre. Este un invingator si de aceea credem ca in curand vom sarbatori impreuna reusita. Raducu va fi mult mai puternic decat alti copii si va sti sa pretuiasca fiecare clipa frumoasa din viata lui. Va pupam si va asteptam sanatosi acasa! Rica

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim.mult.pentru.bezele.Raducu,le-am.primit.cu.drag.si.multumim.enorm.Bunului.Dumnezeu.ca,desi.rare,vestile.pe.care.le.primim.de.la.tine.sunt.intotdeauna,cu.pasi.marunti,din.ce.in.ce.mai.bune!Asta.ne.intareste.si.noua,celor.de.acasa,credinta.ca.Dumnezeu.lucreaza.cu.adevarat.prin.mainile.minunatilor.tai.doctori.Sper,asa.cum.ai.spus.si.tu.si.asa.cum.alte.mii.de.oameni.vor.sa.te.intorci.sanatos.acasa,unde.cred.ca.nu.vei.putea.crede.cati.prieteni.de.pretutindeni.te.asteapta!
    Parintilor.tai.stiu.ca.le-am.promis.ca.le.vom.scrie.un.mail,dar.spre.rusinea.noastra,nu.am.facut-o!Sper.sa.ne.ierte.si.sa.fie.convinsi.ca.gandurile.noastre.cele.mai.bune.se.indreapta.spre.tine.si.spre.ei!Curaj!Dumnezeu.sa.va.binecuvinteze!

    Stefan,Mihaela.si.Dan.Grigore

    RăspundețiȘtergere
  4. Am citit cu sufletul la gura toate randurile si ne_am bucurat enorm sa aflam ca lucrurile merg inspre bine, nu va piedeti speranta ca mari minuni poate infaptui Dumnezeu. Curaj si Doamne ajuta in continuare!
    Va suntem alaturi si ne rugam sa fie totul bine!(Va imratiseaza finutii)

    RăspundețiȘtergere
  5. Si....totusi....te vom conduce pe ultimul drum...in AJUN de CRACIUN...Te iubim pui drag si atat!SILVIU COVACI,GELU VOICU,MIOARA VELICU,MIHAELA GURAU,MARIA SALARU,MITRITA CRETU,SILVIA ENE,GABRIELA MANOLE,LILI CIORTAN,MARIANA CARNARIU,MARIA MURGOCI,GEORGE FORCOS,CELINA GHERGHELAS,MARICICA MIHOIANU.

    RăspundețiȘtergere